Welkom op het nieuwe Santens portaal. Wil je inloggen? Doe dan eerst een wachtwoord reset.

Op zoek naar de ideale werkschoenen

Op zoek naar de ideale werkschoenen

Op zoek naar de ideale werkschoenen

Pauline T. | 25 maart 2024

Op zoek naar een geschikte veiligheidsschoen om je werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met een goed evenwicht tussen comfort en veiligheid. Op onze webshop vind je een uitgebreid gamma aan schoenen in verschillende klasses en modellen die allemaal voldoen aan de recentelijk aangepast normering EN ISO 20345;2022. Elke schoen beschikt ook over eigen kwalificaties zoals veiligheidsneus, perforatiebestendigheid, anti-slip en enkelbescherming. Hieronder lichten we alles wat verder toe.

Normeringen

Normering SB S1 S1P S2 S3 S4 S5 S6 S7
Veiligheidsneus X X X X X X X X X
Perforatiebestendig     X   X   X   X
Anti-slip X           X    
Anti-statisch   X X X X     X X
Schokdempende hak   X X X X     X X
Enkelbescherming   X   X X     X X
Waterbestendig materiaal vanaf de schacht       X X   X X X
Geheel waterbestendig           X X X X

Extra kwalificaties

  • SR: de nieuwe norm introduceert de term 'glijweerstand'. De oude standaard had het enkel over 'grip'.
  • P, PL en PS: de schoenen met perforatiebestendige zolen worden voortaan onderverdeeld in drie categorieën op basis van de dikte van de gevaarobjecten.
  • LG: een nieuwe vereist die dient voor meer stabiliteit op een ladder. 
  • WPA: duidt op de waterbestendigheid van de bovenbouw van de schoen.
  • SC: dit verwijst naar de slijtvastheid tegen schade door grind.

Je werkschoenen onderhouden

Om ervoor te zorgen dat je schoenen in goede staat blijven,  is het belangrijk om deze regelmatig te inspecteren en te onderhouden. We geven je graag enkele tips die je kunnen helpen:

  • Reinig regelmatig: Verwijder vuil en modder meteen na gebruik. Gebruik daarvoor een zachte borstel of vochtige doek om vuil en stof van de schoenen te verwijderen.
  • Laat goed drogen: Natte schoenen laat je best niet opdrogen bij een warmtebron (bv. een kachel of open haard). Dit kan het materiaal beschadigen. Vul de schoenen met krantenpapier en laat ze op kamertemperatuur drogen.
  • Behandel leer regelmatig: Zijn je werkschoenen van leer gemaakt? Behandel ze dan geregeld met een leerconditioneringsmiddel of -crème. Zo houd je het leer soepel en bescherm je de schoen tegen uitdroging en barsten.
  • Maak je schoenen waterdicht: Dit is vooral belangrijk als je vaak in natte omstandigheden werkt. Behandel je schoenen met een waterdichtmakend middel, zo ben je niet alleen beschermd tegen vocht, het kan ook helpen bij het behoud van de levensduur van je schoenen.
  • Inspecteer en repareer: Controleer regelmatig de staat van je werkschoenen op eventuele schade. Repareer kleine gebreken zo snel mogelijk of kies ervoor om je werkschoenen te vervangen door een nieuw paar.
  • Zorg voor afwisseling: Als je de mogelijkheid hebt, wissel dan eens af tussen meerdere paren werkschoenen. Hierdoor kunnen ze beter drogen, wat de levensduur van je schoen verlengt.
  • Gebruik beschermende toevoegingen: Extra beschermende toevoegingen zoals teenkappen of zoolbescherming kunnen slijtage op specifieke delen van de schoen verminderen.
  • Volg de instructies van de fabrikant: Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant over het onderhoud van je schoenen. Elke schoen kan ander onderhoud vereisen, afhankelijk van het materiaal en de constructie.
Lage werkschoenen
Onderhoud schoenen
Hoge werkschoenen

Klaar om je zoektocht naar de ideale veiligheidsschoen te starten? Op onze webshop vind je gegarandeerd een schoen die perfect aansluit bij jouw situatie.

Meer interessante blogs

  • Welk type cilinder past best bij jouw deur?
    Welk type cilinder past best bij jouw deur?

    Welk type cilinder past best bij jouw deur?

    Een goed beveiligd huis begint bij het slot op de deur. Een goed geïnstalleerd en veilig cilinderslot met bijhorende cilinder kan helpen om inbraken te voorkomen en ons gevoel van veiligheid te versterken. We helpen je graag in de zoektocht naar de ideale cilinder voor jouw deur.

    Lees meer »
  • Luchtdichte aansluitingen met 'Soudal Window System'
    Luchtdichte aansluitingen met 'Soudal Window System'

    Luchtdichte aansluitingen met 'Soudal Window System'

    Heel veel warmte- en energieverlies in gebouwen gebeurt rondom ramen en deuren. Het is dus belangrijk om luchtdichte aansluitingen te voorzien. Door de diversiteit aan producten kan Soudal Window System (SWS) altijd de juiste combinatie en oplossing bieden. 

    Lees meer »
  • Op zoek naar de ideale werkschoenen
    Op zoek naar de ideale werkschoenen

    Op zoek naar de ideale werkschoenen

    Om je werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren zijn goede veiligheidsschoenen van groot belang. Houd bij je keuze daarom rekening met een evenwicht tussen comfort en veiligheid. Op onze webshop vind je een uitgebreid gamma aan schoenen in verschillende klasses en modellen die allemaal voldoen aan de recent aangepaste normering.

    Lees meer »

Neem contact op

Heb je vragen over het bestelproces of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met onze binnendienst. We zijn bereikbaar via e-mail op webshop@santens.be en telefonisch op 09/218 00 00. Ons team staat klaar om je te helpen. We kijken ernaar uit om van je te horen!

We kijken ernaar uit om van je te horen!