Welkom op het nieuwe Santens portaal. Wil je inloggen? Doe dan eerst een wachtwoord reset.

Welk type cilinder past best bij jouw deur?

Welk type cilinder past best bij jouw deur?

Welk type cilinder past best bij jouw deur?

Pauline T. | 22 april 2024

Een goed beveiligd huis biedt niet enkel fysieke bescherming maar is ook essentieel voor ons welzijn en gemoedsrust. Om die veiligheid te creëren, is het slot op onze deur van groot belang. Een goed geïnstalleerd en veilig cilinderslot met bijhorende veiligheidscilinder kan helpen om inbraken te voorkomen en ons gevoel van veiligheid te versterken. Hieronder bekijken we hoe een cilinderslot helpt tegen inbraken en delen we enkele handige tips om de beveiliging van je huis te verbeteren. 

Cilinders hebben een belangrijke functie bij het beveiligen van je buitendeuren. Santens beschikt over een ruim assortiment aan cilinders. Maar welke is de beste voor jou? Om je te helpen bij het kiezen van de ideale cilinder bij jouw deur, maken we hieronder een opsomming van belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Standaard, veiligheids- en elektronische cilinders

De cilinder is een belangrijk onderdeel van een slot. Er zijn verschillende types cilinders. In de tabel hieronder lichten we de belangrijkste verschillen voor je uit. 

 

Standaardcilinders
  • Worden in België nog het vaakst gebruikt.
  • Niet helemaal inbraakveilig: heel makkelijk te dupliceren en snel uit te boren. 
Veiligheidscilinders
  • De beste keuze voor buitendeuren: kunnen niet afgebroken of uitgeboord worden.
  • De beste veiligheidscilinders beschikken meestal over een SKG-keurmerk. Dit keurmerk wordt uitgedrukt in sterren. Twee sterren staat voor voldoende beveiligd.
  • Deze cilinders kunnen ook gebruikt worden om deuren gelijk sluitend te maken (zo kan je met één sleutel meerdere deuren openen).
Elektronische cilinders
  • Deze vervangen traditionele sleutels door elektronische technologieën voor toegangscontrole. 
  • Ze bieden flexibiliteit, controle en veiligheid; gebruikers kunnen ze ontgrendelen met RFID-kaarten, pincodes of biometrische gegevens. 
  • Ze vereenvoudigen het beheer van toegangsrechten en registreren gedetailleerde audit trails. 
  • Ze kunnen naadloos integreren met bestaande beveiligheidssystemen en bieden geavanceerde beveiliging en gebruiksgemak voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Gevarenfunctie bij cilinders

De gevarenfunctie heeft als voordeel dat als er een sleutel op het slot zit - aan bijvoorbeeld de binnenzijde - dat men nog altijd via de buitenzijde de deur kan openen. Dit is heel praktisch als je jezelf hebt buitengesloten of als er een persoon in nood is. Zo kan je door gebruik te maken van je reservesleutel steeds binnen. 

Soorten cilinders

We maken een onderscheid tussen drie soorten cilinders. Elk type cilinder is verkrijgbaar in zowel de mechanische als elektrische variant.

  • Dubbele cilinder: voor een deur die je langs twee zijden wil bedienen met je sleutel.
  • Halve cilinder: kan je gebruiken als je de deur enkel wil bedienen met je sleutel langs één zijde.
  • Knopcilinder: bestaat uit een knop langs de ene zijde en een slot dat je met een sleutel kan bedienen langs de andere zijde.

Het opmeten van een cilinder

Het is enorm belangrijk om je cilinder correct op te meten. De cilinder moet gelijk lopen met het veiligheidsbeslag, zo voorkom je dat de cilinder te veel uitsteekt en deze dus makkelijk af te breken is door inbrekers.

Bestel nu je veiligheidscilinder eenvoudig via ons aanvraagformulier.

Meer interessante blogs

  • Welk type cilinder past best bij jouw deur?
    Welk type cilinder past best bij jouw deur?

    Welk type cilinder past best bij jouw deur?

    Een goed beveiligd huis begint bij het slot op de deur. Een goed geïnstalleerd en veilig cilinderslot met bijhorende cilinder kan helpen om inbraken te voorkomen en ons gevoel van veiligheid te versterken. We helpen je graag in de zoektocht naar de ideale cilinder voor jouw deur.

    Lees meer »
  • Luchtdichte aansluitingen met 'Soudal Window System'
    Luchtdichte aansluitingen met 'Soudal Window System'

    Luchtdichte aansluitingen met 'Soudal Window System'

    Heel veel warmte- en energieverlies in gebouwen gebeurt rondom ramen en deuren. Het is dus belangrijk om luchtdichte aansluitingen te voorzien. Door de diversiteit aan producten kan Soudal Window System (SWS) altijd de juiste combinatie en oplossing bieden. 

    Lees meer »
  • Op zoek naar de ideale werkschoenen
    Op zoek naar de ideale werkschoenen

    Op zoek naar de ideale werkschoenen

    Om je werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren zijn goede veiligheidsschoenen van groot belang. Houd bij je keuze daarom rekening met een evenwicht tussen comfort en veiligheid. Op onze webshop vind je een uitgebreid gamma aan schoenen in verschillende klasses en modellen die allemaal voldoen aan de recent aangepaste normering.

    Lees meer »

Neem contact op

Heb je vragen over het bestelproces of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met onze binnendienst. We zijn bereikbaar via e-mail op webshop@santens.be en telefonisch op 09/218 00 00. Ons team staat klaar om je te helpen. We kijken ernaar uit om van je te horen!

We kijken ernaar uit om van je te horen!